Saturday, January 7, 2017

KANSER BUKAN PENYAKIT, TETAPI PERNIAGAAN BERBILION DOLLAR...

Artikel di News Resque sempat menjadi viral di media sosial.

Judulnya memang menghentak dan mengejutkan awam. Di sana tertulis "A Secret Has Been Uncovered: Cancer Is Not A Disease But Business!".
Pada kata pembukaan artikel itu langsung ditulis kata yang menusuk pula: The word called cancer is a lie ...
(Kata yang disebut kanser adalah sebuah kebohongan) Baiklah, untuk selanjutnya, berikut ini disajikan terjemahan daripada artikel tersebut yang ditulis di News Rescue:

Anda mungkin tidak percaya ini, tetapi kanser bukanlah penyakit; itu adalah perniagaan.(Istilah) kanser telah merebak luas; dan telah mempengaruhi tua, muda, bayi dan semua orang.

Membahagikan artikel bagus ini akan mendedahkan banyak pihak yang selama ini secara tersembunyi memanipulasi fakta mengenai kanser dan tentu saja artikel ini bakal mengganggu keselesaan mereka.

Adakah anda tahu bahawa buku Dunia Tanpa Kanser (World Without Cancer) hingga sekarang dicegah (oleh tangan-tangan tersembunyi) dari usaha penterjemahan ke banyak bahasa dunia?

Ketahuilah: Tidak ada penyakit yang disebut kanser. Kanser timbul hanya kerana berlakunya kekurangan vitamin B17. Tidak ada penyebab lain. Hindarilah kemoterapi, pembedahan, atau mengambil ubat-ubatan yang sebenarnya mempunyai kesan sampingan yang besar.

Anda tentu ingat bahawa di masa lalu, banyak pelaut kehilangan nyawa mereka kerana penyakit kudis; yakni penyakit yang juga telah meragut banyak orang juga. Dan sejumlah pihak mendapat keuntungan besar dari situasi itu.

Sejak kebelakangan dijumpai dan diketahui bahawa penyakit kudis itu hanyalah akibat dari kekurangan vitamin C. Artinya, kudis bukanlah penyakit.

Kanser juga seperti itu! Para penjajah dan musuh kemanusiaan itu mendirikan industri kanser dan membuatnya menjadi ladang perniagaan. Daripada usaha itu, mereka mendapatkan penghasilan dalam jumlah sangat besar.

Industri kanser berkembang selepas Perang Dunia II. Untuk melawan kanser, semua pesakit langsung diarahkan untuk berobat ke pemilik industri kanser itu.

Senyatanya, pencegahan dan penyembuhan kanser boleh diperolehi hanya dengan cara berikut ini:

Mereka yang menderita kanser pertama-tama harus memahami apa itu kanser. Jangan panik! Anda perlu menyiasat dan mendalami keadaan yang anda alami.
Berkaca pada kes zaman dulu, maka saat ini tidak ada orang yang mati gara-gara penyakit yang disebut kudis. Sebab (penyakit) itu akan sembuh.

Ketahuilah, bahawa kanser hanyalah kekurangan vitamin B17. Maka, dengan makan 15 hingga 20 biji buah aprikot setiap hari sudah cukup untuk anda.
Makanlah kecambah gandum. Kecambah gandum adalah ubat anti-kanser yang ajaib. Kecambah gandum merupakan sumber makanan yang kaya oksigen cair dan mengandungi bahan anti-kanser yang sangat kuat bernama laetrile.

Laetrile juga ada di dalam biji buah epal dan merupakan bentuk ekstraksi dari vitamin B17 (amygdalin).

Industri ubat-ubatan Amerika telah membuat aturan undang-undang yang melarang pengeluaran laetrile. Ubat ini pun kemudian dihasilkan di Mexico untuk tujuan diseludup ke Amerika Syarikat.

Dr Harold W. Manner, dalam buku "Death of Cancer" telah menyatakan bahawa kejayaan rawatan kanser dengan laetrile mencapai tahap kejayaan di atas 90�umber amygdalin (Vitamin B17). Makanan yang mengandung vitamin B17 antara lain adalah:-

Inti atau biji buah-buahan.

Biji buah-buahan merupakan sumber dari vitamin B17 yang tertinggi di alam. Termasuk di dalamnya adalah biji buah epal, aprikot, pic, pir, dan prune (plum kering).

- Kacang-kacangan dan jagung (biji-bijian), yang di dalamnya termasuk kacang, lentil kecambah (lentil bud), kacang lima dan kacang tanah.

- Kernels: Bitter Almond (sumber terkaya vitamin B-17 di alam) dan almond India.

- Mulberries: Hampir semua mulberry seperti mulberi hitam, blueberry, raspberry dan strawberry.

- Biji-bijian seperti bijan dan biji rami (benih linen / biji rami).

- Menir gandum, barli, beras merah, menir blok gandum, biji rami, millet dan gandum hitam.

- Vitamin B17 juga ditemui dalam biji-bijian dan biji buah aprikot, ragi, beras kasar (beras sawah) dan manisan labu.

Berikut ini senarai buah-buahan anti-kanserAprikot (kernel / biji)Biji dari buah-buahan lain seperti epal, ceri, pic, plum, plum, pirkacang lima kacang fava
Wheatgrass kacang almond raspberi elderberry stroberi Blackberry bluberi sobasorghum Jelaijewawut kacang metekacang macadamia tauge Semuanya adalah sumber tertinggi dari vitamin B17 yang boleh diserap.

Menelan secara tidak sengaja cecair pencuci pinggan mangkuk (yang digunakan di dapur) dan pencuci tangan cecair (digunakan di bilik kecil) boleh menjadi faktor penyebab kanser utama.

Dengan demikian, hadkan penggunaannya. Anda pasti akan mengatakan bahawa kita tidak mungkin makan cecair pencuci. Namun faktanya banyak dari anda yang sehari-hari mencuci tangan dengan sabun tangan cecair dan mencuci pinggan dengan cecair pencuci pinggan mangkuk.

Cecair yang diserap tidak akan pernah hilang walaupun kita sudah mencuci pinggan

Menelan secara tidak sengaja cecair pencuci pinggan mangkuk (yang digunakan di dapur) dan pencuci tangan cecair (digunakan di bilik kecil) boleh menjadi faktor penyebab kanser utama.

Dengan demikian, hadkan penggunaannya. Anda pasti akan mengatakan bahawa kita tidak mungkin makan cecair pencuci.

Namun faktanya banyak dari anda yang sehari-hari bvv tangan dengan sabun tangan cecair dan mencuci pinggan dengan cecair pencuci pinggan mangkuk. Cecair yang diserap tidak akan hilang walaupun kita sudah mencuci pinggan mangkuk.

Ketika memasak atau makan makanan, sabun yang ada di pinggan atau hidangan akan melekat saat makanan dipanaskan dan akhirnya tercampurlah cecair pencuci pinggan dengan makanan kita.
Bahkan jika anda bilas beratus-ratus kali pinggan itu, usaha tersebut tidak ada gunanya.

Penyelesaiannya bagaimana?

Tuang setengah bahagian dari cecair pencuci pinggan mangkuk dan pencuci tangan dengan setengah bahagian cuka.

Ia adalah penyelesaian yang mudah.Yang jelas, dengan mencegah salah satu penyebab timbulnya kanser, maka anda telah menyelamatkan keluarga daripada bahaya kanser ini.

Demikian juga, berhentilah mencuci sayur-sayuran dengan cecair pencuci pinggan mangkuk meski hanya setitik. Sebab, seberapa banyak pun anda membilasnya, bahan kimia yang sudah memasuki rangkaian sayuran tidak akan boleh dibilas.

Sebaliknya, rendam buah-buahan dan sayur-sayuran dengan garam dan kemudian bilas dengan air bersih. Agar tetap segar, tambah cuka.